DEN HAAG - De politie heeft op zondag 22 oktober een 20-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij meerdere explosies in Den Haag. Deze explosies hebben plaats gevonden bij twee woningen en een bedrijfspand. De betrokkenheid van de verdachte bij andere explosies wordt onderzocht.


Bewoners van een woning aan de Melis Stokelaan werden in de nacht van maandag op dinsdag 19 september opgeschrikt door een explosie. Door de explosie liep de voordeur ernstige schade op, net als de gevel.

Explosie 20 september

Een bedrijfspand aan het Soestdijkseplein raakte in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september beschadigd. Uit onderzoek bleek dat er rond 03.00 uur een explosie te hebben plaats gevonden. Door de explosie liep de voordeur van het reisbureau schade op.

Explosie 21 oktober

Bij een woning aan de Sleepnetstraat heeft er in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober een explosie plaats gevonden. De woning raakte daarbij beschadigd.

Aanhouding

De aangehouden 20- jarige Hagenaar, kwam in beeld na intensief rechercheonderzoek naar de toedracht van de explosies. Dankzij de inzet en expertise van de politie-experts, waaronder Forensische Opsporing, kon de verdachte worden opgespoord en aangehouden. De verdachte wordt op dinsdag 24 oktober voorgeleid aan een rechter- commissaris.

Het risico op verwondingen of erger bij explosies is enorm. Er zijn tot nu toe gelukkig nog weinig gewonden gevallen bij de explosies, maar kijkend naar de wijze waarop explosies hebben plaatsgevonden en de ravage die zij aanrichten is dat eigenlijk een wonder. Er is de politie alles aan gelegen om te voorkomen dat er wel een keer zwaargewonden vallen. De politie werkt met man en macht aan het voorkomen van nieuwe explosies, maar daar is de hulp van burgers heel hard bij nodig.

Melden

Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.