DEN HAAG - Na klachten uit de buurt over drugsgebruik en drugshandel heeft de politie van Den Haag-Zuid woensdag 4 maart tijdens een actiedag in en in de omgeving van de Holtenstraat één verdachte aangehouden waarbij meerdere bolletjes drugs zijn aangetroffen. De verdachte is een man van 20 jaar. Met deze aanhouding wil de politie drugsoverlast tegengaan.


Uit informatie bleek dat drugsgebruikers en –dealers regelmatig in deze buurt samenkwamen. Bewoners ondervinden hier veel overlast van en het gebruiken en dealen van drugs heeft grote invloed op de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk.

Wijkagent Gert-Frank van der Poel: “Drugsgebruik en drugshandel zorgen vaak voor verloedering van een wijk wat weer leidt tot een gevoel van onveiligheid. Dit wensen we niemand toe, want daar waar je woont, moet je je veilig voelen. De klachten van de bewoners zijn de reden dat we deze verdachte konden aanhouden. Blijf mij en mijn collega’s dus vooral aanspreken met informatie of klachten.”

Drugsoverlast
Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden. Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u de informatie ook via Stichting M 0800 – 7000 doorgegeven.