PIJNACKER - Aan de Thorbeckelaan in Pijnacker vond er een ontploffing plaats als gevolg van het afsteken van zwaar vuurwerk. Dit gebeurde in de nacht van 6 op 7 april. Op vrijdag 12 april heeft de politie een 21-jarige man uit Delft aangehouden als verdachte.


In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 april heeft er een ontploffing plaatsgevonden bij een woning aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. De ontploffing ontstond door het afsteken van zwaar vuurwerk. Er ontstond veel schade aan de voordeur van de woning, als ook aan de voorgevel en de dorpel. Op vrijdag 12 april is er een verdachte aangehouden. Het gaat hierbij om een 21-jarige man uit Delft.

Voorkomen van nieuwe explosies

Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten. Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Ook passen politieagenten op straat hun surveillance hierop aan.

Weet jij iets? Deel het!

De politie werkt aan het voorkomen van nieuwe explosies en daar is de hulp van de burgers hard bij nodig. Dat blijkt ook weer uit deze zaak. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met (voorbereidende handelingen op) explosies, handel in zwaar vuurwerk of ziet u verdachte situaties? Meld het dan! Dit kan ook anoniem. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever te allen tijde.