ZOETERMEER/WASSENAAR - De politie hield maandag 8 januari een 22-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van oplichting voor meer dan 230.000 euro.

De politie ontving een aangifte van een 83-jarige bewoner uit Wassenaar, hierbij gaf het slachtoffer aan meerdere betaalverzoeken te hebben betaald. De verdachte uit Amsterdam deed zich voor als een loodgieter en stuurde onder andere middel Whatsapp meerdere betaalverzoeken. De verdachte zorgde voor een geloofwaardig verhaal en had een ingenieuze werkwijze. De betaalverzoeken liepen uiteindelijk op tot zo’n 230.000 euro.

Naar aanleiding van de aangifte is een uitgebreid onderzoek opgestart. Dit leidde tot de aanhouding en het verhoor van een 22-jarige man uit Amsterdam.

Ik ben opgelicht


Bent u - als burger of bedrijf - slachtoffer geworden van fraude of oplichting? Kijk dan op hier om te bepalen van welke fraudevorm u slachtoffer bent geworden. Hier staat ook hoe u aangifte doet. In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen moet u zich elders melden.

U kunt zich opgelicht voelen terwijl dat voor de wet geen oplichting is. Als u daarover twijfelt, bel dan 0900 - 8844 (belkosten). De politie vertelt u dan of, en zo ja, hoe u aangifte kunt doen.