DEN HAAG - Een 48-jarige man uit Den Haag die werd gezocht voor de invoer, uitvoer en handel in harddrugs is in Italië aangehouden en overgeleverd aan Nederland. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man wordt ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

De verdachte hield zich volgens het Openbaar Ministerie bezig met de invoer en uitvoer van harddrugs, de handel daarin en witwassen. Het gaat dan om handel in duizenden kilo's cocaïne. Hij deed dat samen met anderen, volgens het Openbaar Ministerie vormden zij samen een criminele organisatie. De groep kwam in beeld nadat de servers van versleutelde berichtendienst Sky ECC door de politie werden gekraakt.

Een 45-jarige man uit Rijswijk werd in mei 2022 door de rechter al veroordeeld tot 5 jaar cel. Twee broers uit Rotterdam (37 en 42 jaar) zitten nog vast, op 11 mei moeten zijn weer voor de rechter komen op een pro-formazitting.

De 48-jarige Hagenaar was nog voortvluchtig maar kon op 18 januari in Italië worden aangehouden. Donderdag 30 maart is hij overgebracht naar Nederland, waar hij is aangehouden en de rechter-commissaris vrijdag zijn voorarrest met 14 dagen heeft verlengd.