DEN HAAG - Na een uitgebreid onderzoek hield de politie donderdag 3 juni een 32-jarige man aan die wordt verdacht van twee steekincidenten op de Frederikstraat op 27 november 2020. Ook wordt hij verdacht van het stelen van een scooter op de Denneweg, ook op 27 november 2020.


Rond 23:00 uur merkte de eigenaar van een scooter die geparkeerd stond op de Denneweg dat zijn scooter was gestolen. De scooter had een GPS-tracker, dus besloot de man achter de scooter aan te gaan. Op de Frederikstraat trof de eigenaar van de scooter de verdachte aan, samen met de scooter. Er ontstond een ruzie tussen de verdachte en de scootereigenaar. Ondertussen kwam er een bekende van de scootereigenaar ter plaatse, die probeerde de ruzie te sussen. De verdachte stak deze man vervolgens in zijn zij, en vluchtte daarna in de richting van de bosjes aan de Mallemolen.

Terwijl de verdachte vluchtte probeerde een omstander de verdachte te stoppen. De verdachte probeerde ook deze man te steken. De man raakte licht gewond aan zijn been, maar hoefde niet behandeld te worden in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen.

De recherche startte hierop een uitgebreid onderzoek naar deze incidenten. Dit leidde tot de aanhouding van een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd donderdag 3 juni aangehouden in Amsterdam. Hij zal worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.