DEN HAAG - De politie hield donderdagavond 15 april een 19-jarige man uit Alkmaar aan op verdenking van poging oplichting bij een woning aan de Saffierhorst. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat de bewoner contact had opgenomen omdat hij was gebeld door een zogenaamde medewerker van een bank die aangaf dat zijn pinpas zou worden opgehaald.


De medewerker vertelde dat er vanuit het buitenland werd geprobeerd een transactie te doen op zijn rekening. Er werden vervolgens vragen gesteld over zijn saldo en eventuele andere rekeningen. De bewoner vertrouwde het niet, belde zijn bank om het verhaal te checken en schakelde de politie in.

Aanhouding koerier
Een rechercheur is na de melding naar de bewoner gegaan en heeft de persoon die de pinpas zou ophalen opgewacht in de woning. De verdachte belde aan en stelde zich voor als koerier. De bewoner gaf aan dat hij de pinpas ging halen, maar in plaats daarvan liep de rechercheur naar de voordeur en hield de 19-jarige man aan voor poging oplichting. Doordat de bewoner het verhaal van de zogenaamde medewerker niet vertrouwde kon er snel een verdachte worden aangehouden.