DEN HAAG - De 19-jarige man uit Den Haag die zich vrijdag meldde bij de politie, zal worden vervolgd voor het ongeluk op de Loosduinseweg waarbij een 6-jarige jongen werd aangereden. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. De man kan thuis zijn proces afwachten, het OM ziet geen juridische reden om hem langer in voorarrest te houden.

Op maandag 3 oktober rond 20.30 uur vond de aanrijding plaats op de kruising van de Loosduinseweg met de Gaslaan. Een gezin stak daar de weg over op het zebrapad, toen de 6-jarige jongen werd geschept door een auto. Die was door rood gereden.

De jonge bestuurder heeft bekend dat hij de aanrijding heeft veroorzaakt en daarna in paniek is doorgereden. Vrijdag is hij zich gaan melden op het politiebureau. Die middag is ook de auto aangetroffen waarmee de aanrijding was veroorzaakt.

Straf later bepaald

De verdachte kan het proces thuis afwachten, het Openbaar Ministerie zal niet vragen om verlenging van zijn voorarrest. Om een verdachte in voorarrest te houden moeten er zwaarwegende redenen zijn, zoals vluchtgevaar of herhalingsgevaar. Daarvan is volgens het Openbaar Ministerie op dit moment geen sprake, er is dan ook geen juridische reden om verdachte nu voor te geleiden. Alleen het feit dat iets heel erg is, is niet voldoende om een verdachte alvast in de cel te houden.

Dat betekent niet dat een verdachte geen straf meer krijgt. Daarover zal tijdens de strafzaak door de rechtbank worden beslist.