DEN HAAG - Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zondag 12 december op maandag 13 december aangehouden in een hotel in Scheveningen. De man wordt verdacht van meerdere woninginbraken. Bij het hotel is ook een 22-jarige vrouw uit Scheveningen aangehouden. Zij bleek onder meer een groot geldbedrag in haar beha te hebben verstopt.

De politie kwam de man op het spoor na een woninginbraak aan Atjehstraat in Noordwijk, die zondag 12 december gepleegd werd. De man, die na de inbraak wist te ontkomen, bleek een bekende van de politie te zijn. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak die eind oktober in Wassenaar is gepleegd.

De verdachte verbleef in een hotel aan de Van Stolkweg in Scheveningen, waar hij maandag 13 december omstreeks 01.30 uur is aangehouden. Ook een 22-jarige vrouw uit Scheveningen is bij het hotel aangehouden. Zij was kort voor de aanhoudingen bij de man in het hotel op bezoek en had onder meer een flink geldbedrag in haar beha verstopt. Ze wordt verdacht van heling en de herkomst van het geld wordt onderzocht.