DEN HAAG - Dankzij een tip na de uitzending van Team West kon de politie maandag 17 juli twee mannen aanhouden als verdachten van een mishandeling aan de Calandkade.

Op zondag 14 mei rond 16.40 uur is een man die met zijn kinderen op de Calandkade aan het spelen was, mishandeld door twee mannen. Omdat een blauwe auto over het fietspad reed, gooide het slachtoffer vertwijfeld zijn armen in de lucht . De auto stopte een stukje verderop en er kwamen twee mannen uit de auto rennen. Vervolgens begonnen ze de man te slaan waardoor het slachtoffer op de grond terechtkwam. De kinderen van het slachtoffer stonden op een afstandje te kijken. Uiteindelijk kwam er ook nog een vrouw de auto uit lopen. Na de mishandeling stapten de twee mannen en de vrouw weer in de auto en reden weg. Het slachtoffer ging vervolgens naar zijn kinderen om hen te troosten. In de uitzending van Team West werden camerabeelden getoond van het incident. Dankzij tips na de uitzending konden twee meerderjarige verdachten worden aangehouden. Zij zijn naar een politiebureau overgebracht voor verhoor.

Opsporingsprogramma’s

De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Via opsporingsprogramma's wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak. Zo lukt het ons regelmatig om dankzij uw tips zaken op te lossen.