DEN HAAG - De politie heeft twee verdachten van mishandeling van een motoragent aangehouden. Ze worden ervan verdacht met een groep tijdens rellen na de voetbalwedstrijd Marokko – Spanje op 6 december een motoragent te hebben belaagd en mishandeld. De 16-jarige jongen en de 19-jarige man, beiden uit Den Haag, zijn in de ochtend van zaterdag 10 december aangehouden in hun woningen. Het onderzoek naar de andere verdachten gaat door.


Na de voetbalwedstrijd Marokko-België op dinsdag 6 december ontstonden ongeregeldheden in de omgeving van de Vaillantlaan in Den Haag. Een groep van zes personen met gezichtsbedekkende kleding hebben tijdens de ongeregeldheden een motoragent belaagd op de Hobbemastraat, rond 20:15 uur. De motoragent is hierbij ten val gebracht en mishandeld door deze groep. Hierbij liep hij onder andere letsel aan zijn been op.

Na onderzoek van de recherche zijn de identiteiten van drie verdachten bekend geworden. Een 18-jarige man uit Den haag is op dinsdagavond zelf aangehouden op verdenking van openlijk geweld en poging zware mishandeling. Zaterdag 10 december heeft de politie nog twee verdachten aangehouden: een 16-jarige en een 19-jarige jongen, allebei woonachtig in Den Haag. Deze twee verdachten zitten op dit moment nog vast.

Help mee bij het onderzoek

Het onderzoek naar de overige drie verdachten is op dit moment nog aan de gang. Heeft u iets gezien of gehoord van deze mishandeling? Of heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Neem dan contact op via 0800 8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.