DELFGAUW - Bij een ondermijningsactie zijn donderdag 19 oktober drie personen aangehouden. Twee van hen reden onder invloed van verdovende middelen en iemand anders had twee gestolen elektrische fietsen bij zich. Daarnaast is er op 19 voertuigen beslag gelegd en zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven.


De controle is donderdag tussen 15.00 en 23.00 uur uitgevoerd ter hoogte van de Strikledeweg in Delfgauw. Onder meer op basis van ANPR (automatische kentekenplaatherkenning) werden de voertuigen voor de controle geselecteerd.

Agenten haalden de voertuigen van de A13 en de N470 af. De bestuurders kregen een volgteken om mee te komen naar de locatie van de controle langs de N470. Daar werden zij in speciaal ingerichte controlestraten gecontroleerd door de politie in samenwerking met de Belastingdienst en de Douane.

Aangehouden

De bestuurders die alles op orde hadden, konden hun reis voortzetten. Daarnaast werden uiteenlopende overtredingen vastgesteld. Een 22-jarige man uit Polen is aangehouden omdat in zijn auto twee gestolen elektrische fietsen werden aangetroffen. Twee andere bestuurders zijn aangehouden omdat zij onder invloed waren van verdovende middelen. Vier bestuurders reden zonder rijbewijs.

Meerdere bestuurders hadden openstaande schulden, met een totaalbedrag van 443.000 euro. Hiervan is 19.543 euro direct betaald. Daarnaast heeft de Belastingdienst beslag gelegd op 19 voertuigen.

Ook hadden verschillende taxichauffeurs zaken niet op orde. De Inspectie Leefomgeving en Transport constateerde onder meer dat arbeidstijden en ritten niet geregistreerd werden. Alleen voor deze twee overtredingen zijn veertig boetes uitgeschreven.