DEN HAAG - Het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de Politie Den Haag hield vorige week 3 veroordeelden aan die zich aan hun opgelegde straf probeerden te onttrekken.

Een 42- jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is op 31 mei aangehouden in Den Haag. Hij moest nog een gevangenisstraf uitzitten van 39 dagen.Op dinsdag 1 juni is in het Zuiderpark in Den Haag een 49-jarige man aangehouden. Hij was gevlucht uit een penitentiaire inrichting en moest nog een gevangenisstraf van 380 dagen uitzitten.

Donderdag 3 juni is in Drenthe een 76-jarige man uit Waddinxveen aangehouden. Hij was in eerste instantie veroordeeld tot een taakstraf voor verduistering. Omdat hij zich niet had gehouden aan de taakstraf werd deze door de rechtbank omgezet in een gevangenisstraf van 110 dagen.

EVA-team
Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.