DEN HAAG - Dankzij een beveiligingscamera in de woning van een 82-jarige bewoonster kon haar zoon dinsdag 22 juni zien dat er vier onbekende personen in haar woning aan de Nevenstede binnen waren. De onbekende personen waren kastjes aan het openen en zochten vermoedelijke waardevolle spullen. Vijftien minuten later werden zij aangehouden, een van hen opende zelfs de deur toen de agenten aanbelden.

Zijn moeder had kort daarvoor de deur opengedaan na aanbellen van de personen, drie vrouwen en een man. De vier liepen de woning in en stelden zich voor als nieuwe buren die dit met cake wilden vieren met de bewoonster. De bewoonster werd in de keuken afgeleid door één van de vrouwen, terwijl de andere drie de woning aan doorzochten.

Haar zoon, die live zag wat er gebeurde, belde zijn moeder om haar te waarschuwen, maar kreeg haar niet aan de lijn. De politie werd intussen gealarmeerd waarna agenten naar de woning gingen. Na aanbellen deed één van de vrouwen de deur open. De drie vrouwen van 23, 28 en 59 jaar en de 50-jarige man werden hierna aangehouden. De jongste verdachte komt uit Capelle aan den IJssel en de anderen uit Rotterdam. De politie doet verder onderzoek.

Hoe voorkom ik babbeltrucs?
Bekijk onze video veilig in huis. Deze video gaat over de risico's van het binnenlaten van onbekenden. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/babbeltrucs.