DEN HAAG - In een tram vanuit Scheveningen heeft op vrijdag 8 september rond 20:45 uur een mishandeling plaatsgevonden naar aanleiding van een conflict. Dit gebeurde toen de tram op de Jurriaan Kokstraat reed in Den Haag. Online is een video van deze mishandeling te zien. De politie doet onderzoek naar de zaak en zoekt getuigen.

Update 18 september


De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de mishandeling van een man in de tram op vrijdagavond 8 september ter hoogte van de Jurriaan Kokstraat. De vier vrouwen (19, 17, 16 en 16 jaar oud) zijn allen afkomstig uit Den Haag. De 19-jarige verdachte is op vrije voeten gesteld door het Openbaar Ministerie. De andere drie verdachten zijn voorgeleid hun voorarrest is onder strenge voorwaarden geschorst. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bericht 11 september

Het is onduidelijk waarom er een conflict in de tram ontstond. Op beelden is te zien dat er een mishandeling plaatsvindt waarbij meerdere personen zich tegen één man hebben gekeerd. Er wordt geschopt en geslagen. Ook lijkt iemand op de beelden een stekende beweging te maken richting de man. Het slachtoffer wilde (nog) geen aangifte doen, maar vanwege de ernst van het incident doet de politie ambtshalve onderzoek.


Help het onderzoek, deel uw informatie

De politie zoekt getuigen. Heeft u informatie over dit incident? Zat u bijvoorbeeld in de betreffende tram of heeft u op een andere manier iets gezien of gehoord? Neem dan contact op via 0900 8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800 7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Deel beelden niet publiekelijk online

Op beelden is te zien dat andere personen de mishandeling ook filmen. Heeft u beelden in uw bezit van de mishandeling? Deel deze dan niet online, maar stuur ze naar de politie. Dit kan via onderstaand tipformulier. Of neem contact op met 0900 8844.