DEN HAAG - Twee mannen zijn woensdagmiddag 3 april aangehouden na een achtervolging op de Beresteinlaan. Onderweg reden zij met hun auto in op agenten en ramden zij een politieauto.


De politie zag omstreeks 16.15 uur reden om de bestuurder van een personenauto te controleren. De man werd staande gehouden, waarna twee agenten naar hem toe liepen. De bestuurder en zijn bijrijder sloegen vervolgens op de vlucht en reden daarbij in op de twee agenten. De agenten werden niet geraakt, wel werd hun politieauto door de verdachten geramd.

Na een achtervolging via de Beresteinlaan, de Gaardes, de Vrederustlaan en konden de verdachten aan de Middenstede worden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 28 en 33 jaar uit Den Haag.

Iets gezien?

De politie komt graag in contact met getuigen. Tijdens de achtervolging over de Beresteinlaan en de Middenstede reden de verdachten over het fietspad en moesten omstanders wegspringen. De politie komt in het bijzonder met deze mensen graag in contact. Ook mensen die op een andere manier informatie hebben die in deze zaak van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden, kunnen zich via onderstaande mogelijkheden melden.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.