DEN HAAG - De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een explosie bij een woning aan de Hackfortstraat. Daar raakte in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 september de gevel flink beschadigd toen er vermoedelijk vuurwerk tot ontploffing werd gebracht.

De bewoner van het pand schrok omstreeks 02.50 uur op toen hij een enorme klap hoorde bij de voorgevel van zijn woning. Door de klap waren de ruiten gebarsten en de voordeur en het kozijn ontzet. Niemand raakte gewond.

Signalement

Camerabeelden lieten zien dat er een lichtgetinte jongen gekleed in een zwart trainingspak met capuchon en zwarte sportschoenen, iets bij de voordeur neerlegde wat vervolgens ontplofte. De verdachte kwam aanlopen vanuit de richting van de Middachtenweg en de Wildenborghstraat en was in omgekeerde richting weer gevlucht.

Bent u getuige?


Heeft u informatie die meer licht kan schijnen op de achtergronden van deze zaak en de mogelijke identiteit van de verdachte? Neem dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. U kunt ook het onderstaande tipformulier invullen. Hebt u camerabeelden? Dan kunt u deze ook via dit formulier uploaden. Wilt u liever anoniem iemand spreken, bel dan met M. 0800-7000.