DEN-HAAG - Een 20-jarige bewoner uit de wijk Amerikaanse Hofjes (Wateringseveld) in het werkgebied van politieteam Beresteinlaan heeft een waarschuwing, last onder bestuursdwang, gekregen van de gemeente nadat in zijn woning zwaar illegaal vuurwerk werd aangetroffen. Deze waarschuwing houdt in dat de gemeente bij een volgende constatering de woning kan sluiten en een bestuurlijke boete van maximaal 21.750 euro kan opleggen.

In de slaapkamer van de bewoner, trof de politie op woensdagavond 18 november, tien kilogram zwaar illegaal vuurwerk aan. Het ging onder andere om Cobra 3, Cobra 6 en Cobranitaten. Het vuurwerk is beslaggenomen en vernietigd. De Hagenaar is die dag aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt tegen hem. Omdat het hebben van en het opslaan van dergelijk zwaar illegaal vuurwerk in een woning veel gevaar kan opleveren voor omwonenden, heeft de politie een rapportage opgemaakt zodat de gemeente voor het nemen van bestuurlijke maatregelen

Kortom: hou het veilig, voor jezelf en je omgeving. Verknal het niet! Zie of vermoed je handel, transport of opslag van illegaal vuurwerk? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.