VLAARDINGEN/LEIDSCHENDAM - Maar liefst vijftig mobiele telefoons zou een 31-jarige Vlaardinger volgens het OM achterover hebben gedrukt als medewerker van telecomwinkels in Leidschendam en Naaldwijk. Dat gebeurde in de periode van januari 2018 tot januari 2021. De man heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Gisteren veroordeelde de politierechter hem tot 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

De zaak kwam aan het rollen toen een collega bij de leiding aangaf dat de voorraad niet klopte. Dat leidde tot een intern onderzoek, onder andere aan de hand van camerabeelden. Daarop was te zien hoe de verdachte twee telefoons wegnam.

Daarmee geconfronteerd bekende de Vlaardinger de diefstal van ongeveer tien mobieltjes. Volgens het telecombedrijf zou het echter om ongeveer 165 verdwenen telefoons gaan. Gisteren op zitting verklaarde de verdachte dat hij het niet meer goed wist, maar dat hij ongeveer vijftig telefoons zou hebben weggenomen. Die zou hij vervolgens hebben verkocht om zo zijn gokverslaving te kunnen bekostigen.

Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs voor de verduistering van vijftig telefoons. Ook vindt zij bewezen dat hij ruim 50.000 euro aan crimineel verkregen geld heeft witgewassen. Zij eiste tegen de Vlaardinger een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De rechter volgde de eis van de officier van justitie en legde de verdachte een gelijke straf op.