ZOETERMEER - Een 20-jarige Zoetermeerder is vandaag door de politierechter veroordeeld tot 140 uur taakstraf. Hij heeft op 11 februari 2021 aan de Mainstroom zijn vriendin mishandeld. Toen de politie hem daarvoor wilde aanhouden, verzette hij zich waardoor een van de agenten lichtgewond raakte.


Die donderdagavond kwam de politie voor de derde keer binnen twee dagen af op een melding van huiselijk geweld op het adres. Dit keer zou de verdachte zelfs met een vuurwapen hebben lopen zwaaien.

Ter plekke verschafte de politie zich toegang tot de woning. Daar bleek inderdaad dat de man zijn vriendin had geslagen. Een vuurwapen werd niet gevonden. Wel wist de man bij zijn aanhouding tegen het gezicht van een van de agenten te schoppen.

De officier van justitie eiste 200 uur taakstraf tegen de Zoetermeerder. De politierechter veroordeelde hem tot 140 uur wegens huiselijk geweld, bedreiging met een vuurwapen en verzet bij aanhouding. Ook moet hij zich van de rechter voor zijn problemen laten behandelen en begeleiden.