DEN HAAG - Afgelopen twee weken zijn er zes veroordeelden aangehouden door het EVA-Team van de Politie Eenheid Den Haag. Vrijdag 18 juni werd een 42-jarige man aangehouden die in april dit jaar door de Haagse rechtbank is veroordeeld tot 425 dag cel voor zware mishandeling. De man was al die tijd niet te traceren, maar kon uiteindelijk op de Elandstraat in Den Haag worden aangehouden. De man liep namelijk niets vermoedend langs de auto van de rechercheurs die naar hem uitkeken in deze buurt.


Een 45-jarige man die al in 2016 was veroordeeld wegens verduistering in dienstbetrekking, is donderdag 17 juni gevonden. Het team werd gevraagd hem op te sporen en na onderzoek bleek dat hij waarschijnlijk bij een familielid in Rijswijk onderdak had. Hij zit nu alsnog de 74 dagen celstraf uit.

Diezelfde dag werd ook een 27-jarige man aangehouden die in 2020 veroordeeld was en nog 4,2 jaar gevangenisstraf moest uitzitten. Het was eerst onduidelijk waar de man verbleef, maar na rechercheren door het team werd hij gevonden op de Beatrixlaan in Rijswijk. Hij reed in de auto van zijn moeder en werd daar klemgereden.

Arrestatieteam
Een 23-jarige man die gezocht werd voor het uitzitten van een straf (180 dagen) in verband met een zedenzaak, werd afgelopen maandag, 14 juni, aangehouden. Vorige week werden er nog twee mannen van 21 en 35 jaar aangehouden. De eerste man werd in 2019 veroordeeld door de Rotterdamse rechtbank tot 60 dagen gevangenisstraf vanwege het hebben van een vuurwapen en munitie. De man werd in een woning in Den Haag aangehouden door het arrestatieteam. De andere man is maart dit jaar door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot 180 dagen celstraf vanwege diefstal en heling. De man zou vermoedelijk verblijven in Leiden, maar na onderzoek van het EVA-Team bleek dat de man werkzaam was in Arnhem waar hij werd aangetroffen en aangehouden.

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.