RIJSWIJK - Na een straatroof op zondag 19 februari rond 17.00 uur waarbij het slachtoffer van zijn jas werd beroofd en op zijn hoofd geslagen, zijn zeven jongemannen aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. Twee verdachten zitten nog vast.


Op het Bogaardplein werd het slachtoffer aangesproken door twee van de verdachten. De andere verdachten verzamelden zich achter hem. Een aantal jongens droeg een balaclava (een muts die het gezicht gedeeltelijk bedekt). Een van de verdachten vroeg het slachtoffer iets over zijn jas. Toen het slachtoffer doorliep, werd hij op het hoofd geslagen. Twee van de verdachten begonnen aan de jas van het slachtoffer te trekken. Het slachtoffer liet uiteindelijk zijn jas los, waarna de verdachten ervandoor gingen.

Twee verdachten nog vast

Na de straatroof kon een getuige vertellen dat de verdachten in de richting van de Generaal Spoorlaan waren vertrokken. Hier werden zeven jongens aangetroffen die voldeden aan het signalement, zij werden direct aangehouden. Vijf van hen zijn heengezonden, maar blijven wel als verdachte betrokken bij dit onderzoek. Twee van hen zitten nog vast.