DEN HAAG - De politie hield vanochtend vroeg zeven verdachten aan in hun woningen op verschillende adressen in Den Haag. Ze worden verdacht van het plegen van meerdere straatroven, waarbij is geslagen en gedreigd met een mes. Op vrijdag 20 januari werd een slachtoffer beroofd op de Maurice Ravelweg en vrijdag 27 januari 2023 op de Albert Termotestraat. Ook werd een poging straatroof op zaterdag 21 januari op de Kraayensteinlaan bij de politie gemeld.


Alle straatroven werden dus gepleegd in Loosduinen. De verdachten waren uit op onder andere de mobiele telefoons van de slachtoffers. Ook maakten ze andere waardevolle spullen buit. De straatroven werden in wisselende samenstellingen van verdachten gepleegd.

De recherche doorzoekt een aantal woningen van verdachten. Hierbij zijn al mobiele telefoons aangetroffen, maar onderzoek moet nog uitwijzen of dit ook de telefoons van de slachtoffers zijn. De verdachten zijn tussen de 15 en 18 jaar oud, allemaal afkomstig uit Den Haag. Eerder, op twee februari, werd ook een verdachte aangehouden.

In het verzorgingsgebied Loosduinen is er sprake van een integrale groepsaanpak. Om informatie te delen en de aanpak af te stemmen, werken de politie, het Openbaar Ministerie en gemeente Den Haag samen en wordt er ingezet op ene brede interventie, waar ook zorg achter de voordeur deel van uitmaakt.