Een betonvloer storten kan niet iedereen, maar met deze tips en informatie kun je dat zelf bepalen. Woodstock vloeren adviseren in ieder geval om altijd eerst vrijblijvend verschillende prijzen aan te vragen bij aannemers uit de regio voordat je zelf aan de slag gaat met betonvloer storten.Op deze manier kun je goed bepalen of je het zelf gaat doen of de klus toch uit handen geeft, en wat het voordeligst is.


Zelf een betonvloer storten? Beter is uitbesteden!
Wij beschrijven we in stappen hoe een betonvloer storten in zijn werk gaat. Niet elke stap gaat in elke situatie op, maar we moeten ergens beginnen. Lees alle stappen eens door. Wanneer je nog extra vragen hebt over het storten van je vloer kan u mail sturen.

Soms moet u de oude vloer verwijderen of een betonvloer storten over de oude vloer:
In sommige gevallen kun je beton storten op de geisoleerde ondervloer. De ondervloer moet dan stevig zijn en genoeg draagkracht hebben. Een betonvloer is best zwaar. Je kunt vaak storten op een goed zandbed of schuimbeton vloer. Bij een houten vloer is dit wat lastiger omdat deze vloer 'werkt'.beter is dat niet te doen maar een magnesietvloer kiezen

Wanneer er geen betonvloer over de bestaande vloer gestort kan worden, moet uw de oude vloer eerst verwijderd worden. Na het verwijderen van de vloer is de ondervloer zichtbaar of de kruipruimte deze kan u opvullen met tempex of schuimbeton.

Het is slim om meteen de leidingen te controleren of te vernieuwen wanneer de vloer eruit is. Je kan er dan lekker makkelijk bij.

Is de kruipruimte zichtbaar na het verwijderen van je vloer of ligt er nog helemaal geen vloer? Dan kun je tempex of schuimbeton direct in de kruipruimte laten storten. Vaak wordt deze eerst opgehoogd, geïsoleerd en bewapend betonvloer er over een gestort

Kruipruimte ophogen niet met zand:
De kruipruimte kan behoorlijk diep zijn. Het is dan zonde om alles vol te storten met zand. Je kunt de vloer ophogen door tempex of schuimbeton te gebruiken. Vul de vloer aan met tempex of schuimbeton totdat je bij de onderrand van de nieuwe vloer bent (eventueel in combinatie met vloerverwarming op goed isolerende platen)

Stamp het zand goed aan en dek de ondervloer af met plastic. Dit doe je om te voorkomen dat er te veel water uit het gestorte schuimbeton de vloer in wordt gezogen.

Tip: Een kruipruimte goed isoleren bespaart je op de lange termijn vrijwel altijd geld.

Betonijzer
Voor het versterken van betonvloer gebruiken wij wapening deze kan worden aangebracht voor dat je de Betonvloer gaat storten omdat beton uit zich zelf geen wapening bevat wordt het ook wel een gewapende betonvloer genoemd. Gewapende betonvloer wordt op verschillende manieren toegepast in de praktijk. Zo kan gewapende betonvloer ook met vezels worden gebruikt ,schuimbetonvloeren daar heeft het geen zin om beton ijzer toe te voegen maar kunnen vezels van glas of carbonara een op lossing bieden . Een bekende wapening die veel wordt toegepast is gewoon betonijzer. Deze wapeningsvorm wordt in bijna alle gevallen toegepast in de woon betonvloer. Er zijn ook nog andere verschillende materialen die gebruikt worden om beton te wapenen maar de beton mat rond 8 is het beste. Betonijzer of betonstaal is het zelfde. De prijs is €15,- per meter.

Betonvloer vlinderen
Betonvloer vlinderen kun je als je er op er kunt lopen. Het overtollige water wat er nog op ligt wordt met een watertrekker er afgetrokken of verdeeld. En dan gaan we met de vlindermachine de bovenste laag open schuren. Wij gaan betonvloeren vlinderen met diverse vlinder machine's

Als de vloer los is gedraaid kan het instooien van slijtlaag worden aan gebracht. De slijtlaag wordt door ons met de schep zorgvuldig gestrooid, zodat er geen ongelijke bulten liggen. Dan wordt met de vlindermachine door ons de slijtlaag ingedraaid. Naar mate van droging kan het polijsten van de betonvloer beginnen. De betonvloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is dus een strakke gladde gevlinderde betonvloer.

Printbeton
Printbeton is een betonvloer dat ter plaatse wordt aangebracht in alle mogelijke kleuren en motieven kunnen er worden ingemaakt.
Wij maken Printbeton in special beton dat ter plekke word aangebracht in alle mogelijke kleuren en motieven. Onze templates zijn beschikbaar in houtlook, natuursteenlook of in een print van gebakken klinkers of kinderkoppen. De mogelijkheden zijn onbeperkt met Printbeton. Het is zelfs mogelijk om uw eigen print te bedenken.

De voordelen van Printbeton:
ZEER Duurzaam Printbeton is een zeer duurzame verharding. Een stenen of asfalt verharding moet na een aantal jaar vervangen of onderhouden worden, een betonvloer verharding niet. Deze blijft meer dan 20 jaar goed.