Meer en meer wordt door consumenten de balans opgemaakt bij de aanschaf of het gebruik van een product en de ecologische ‘footprint’ hiervan. Ook in de mobiliteitssector speelt deze tendens een grote rol. In Den Haag wordt het bezit van een auto in de binnenstad een steeds grotere uitzondering en komt de deelauto in zwang. De deelauto heeft enkele voordelen voor het milieu ten opzichte van autobezit.

Minder CO2-uitstoot

Een groot deel van de CO2-uitstoot van een auto ontstaat al bij de fabricatie van de auto. Door de bestaande auto’s te delen, zijn er minder nieuwe auto’s nodig en ontstaat er minder uitstoot. De uitstoot van CO2 gaat daarnaast ook omlaag doordat er bewuster om wordt gegaan met het gebruik van een deelauto en deze alleen wordt gebruikt wanneer de auto ook daadwerkelijk nodig is om op locatie te komen.

Gebruik aan ruimte
In de binnenstad van Den Haag zijn parkeerplaatsen schaars. In plaats van groen staan op veel plekken auto’s, terwijl gemiddeld in Nederland auto’s tot wel 23 uur per dag stilstaan. Door één auto te delen, zijn er gemiddeld tien auto’s minder nodig. Hierdoor ontstaat meer leefruimte en ruimte voor de groenvoorziening of voor fietsen.

Deelauto huren in Den Haag
Je kunt eenvoudig een auto huren in Den Haag. In Den Haag staat er altijd wel een deelauto in de buurt en voor ieder wat wils. Wil je geen sleuteloverdracht met een auto-eigenaar? Dan kun je kiezen voor de ‘Keyless’-optie. Als je voor een auto kiest met Keyless, open je de auto na betaling gemakkelijk via de app. Ook na jouw ritje sluit je hem weer met de app. Moet je dus ergens naartoe met de auto? Dan kan dit gemakkelijk en veilig met autodelen.