NEDERLAND - Uitgeverij Doornwater is al maanden bezig met een heel bijzonder project en eindelijk kan de Noord-Hollandse uitgever ermee naar buiten treden. Hans Muijsson, de man die ruim veertig jaar toerde met de legendarische band Golden Earring, heeft zijn opzienbarende verhaal opgetekend en dat boek verschijnt binnenkort onder de titel ‘The Real Naked Truth’.


Vele gesprekken met Muijsson en René Verweijmeren, de man die een belangrijk aandeel heeft gehad in het op papier krijgen van het verhaal, diverse redactieronden, een covershoot en het doorspitten van het persoonlijke fotoarchief van Muijsson verder, is het dan eindelijk zover. Op 1 april a.s. om 14.00 uur zal ‘The Real Naked Truth’ worden gelanceerd in Museum RockArt, aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland. Niemand minder dan Erik de Zwart zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Het verhaal van Muijsson wordt in het boek ondersteund door tal van unieke foto’s, appjes en handgeschreven briefjes van de bandleden.

Er is niemand in Nederland die Golden Earring zo goed kent als Hans Muijsson. De man die 42 jaar achter de schermen zo dicht bij de band is gekomen. Dit is het enige boek in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek dat het verhaal vertelt over de grootste rock ‘n roll band van ons land, vanuit het Earring kamp zelf. Een uniek verhaal dat ook de ups en downs laat zien die horen bij het leven onderweg. Muijsson neemt je mee terug in de geschiedenis, gezien vanuit zijn ogen. Zijn avonturen vertellen het verhaal van een fan die leider werd van het Golden Earring Infocentrum om daarna voor de band te gaan werken. Uiteindelijk werd hij de persoonlijke assistent en soigneur van de band op het podium en in de kleedkamers.

Een verhaal vol passie voor muziek, vriendschap en trouw waarin we ook de rafelranden van het leven in het Earring kamp leren kennen en de diepe littekens van 42 jaar on the road. Zijn verhaal is hartverscheurend eerlijk. Dankzij dit boek blijven deze avonturen bewaard en zien we the Real Naked Truth achter deze magische band.

‘The Real Naked Truth’ is in eerste instantie exclusief verkrijgbaar via Museum RockArt ( https://rockart.nl/) en Uitgeverij Doornwater (www.uitgeverijdoornwater.nl).