NEDERLAND - Het weer in ons land lijkt de komende week vrij stabiel te zijn. Op een enkel buitje na blijft het grotendeels droog al wordt het wel met de dag een stukje frisser. Aan het eind van de week is er weer gerede kans op nachtvorst.


De maandag zal grotendeels grijs en bewolkt zijn al zal de regen die daar uit valt miniem zijn. Langs de kust waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en het wordt 10-11 graden.

Ook op dinsdag is het met name in de ochtend bewolkt en kan in de middag sporadisch de zon doorbreken. Bij een matige noordwester zal het zo'n 9-10 graden worden.

Woensdag is er de meeste kans op wat zonneschijn, met name in de middaguren. Ook nu zal de temperatuur rond de tien graden blijven hangen.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur iets naar beneden en is de kans op mist in de ochtend groot. Met weinig wind zal het maximaal een graad of acht worden.

Vrijdag geeft een zelfde weerbeeld al wordt de nacht er naar toe nog iets frisser (pakweg 3 graden). Overdag kan he met mist beginnen, maar blijft het de rest van de dag droog bij 6,7 graden.

In het weekend zal de temperatuur nog wat gaan dalen en dicht tegen nachtvorst aanzitten. Overdag lijkt het mooi helder winterweer te worden met vooral op zaterdag af en toe een lekker zonnetje. De dagtemperatuur ligt rond de vijf graden.