DEN HAAG - De getalenteerde Nederlandse Goudsmid/ontwerper Sonja Hunefeld van ODINSKI JEWELS is bekroond met de prestigieuze Visionary Award in de Internationale Divisie van de 2023 Internationale Parel Ontwerpwedstrijd, georganiseerd door de Cultured Pearl Association of America (CPAA). Haar opvallende creatie, de "Bubble ring," werd gekozen als winnaar in deze gerenommeerde wedstrijd.


De Visionary Award wordt toegekend aan een ontwerp dat niet alleen aantrekkelijk en creatief is, maar ook commercieel levensvatbaar, en dat een frisse kijk biedt op een iconische parelstijl. Sonja's Bubble ring, vervaardigd in 18 kt roségoud en voorzien van drie grote Edison parels, belichaamt de visie van de jury en draagt bij aan het doorbreken van verouderde percepties van parels op de markt.

'Bubbles'

Dat is de naam van de gloednieuwe ring die hier wordt getoond. Geïnspireerd door grote zeepbellen en dan vooral de gedachte en fascinatie door hoe er rechte lijnen en vlakken ontstaan tussen de ronde bellen, vormen de basisgedachte voor deze prachtige ring.

Als erkenning voor haar prestatie zal Sonja een Winnaarscertificaat ontvangen en zal ze in het zonnetje worden gezet tijdens het Annual Pearl Soiree in Tucson in februari 2024. Bovendien wordt haar winnende ontwerp opgenomen in Volume I 2024 van het #thisispearl digitale magazine, dat wordt verspreid voor de Tucson Gem Fairs in 2024.

A NO-BRAINER FOR THE JUDGES' - Jennifer Heebner, executive director CPAA

Sonja Hunefeld reageerde op haar overwinning: "Het is een eer om erkend te worden met de Visionary Award van de CPAA. Mijn Bubble ring is een uiting van creativiteit en vernieuwing, een Haute Couture stuk en ik ben verheugd dat het de jury heeft aangesproken. Dit moedigt me aan om door te gaan met het verkennen van nieuwe mogelijkheden in parelontwerp."

De Cultured Pearl Association of America, onder leiding van Executive Director Jennifer Heebner, feliciteert Sonja met haar welverdiende overwinning en kijkt uit naar de voortzetting van haar inspirerende bijdragen aan de wereld van parelontwerp.