LEIDEN - Op 21 oktober a.s. om 14.30 uur lanceert Sacha Bem zijn debuutroman ‘Een passant’ bij Boekhandel De Kler aan de Breestraat 161 in Leiden.


Elke boeklancering is een feestelijk gebeurtenis, maar in dit geval is er dubbel reden voor een vrolijke stemming. De nog maar kort geleden verschenen roman, ‘Een passant’, kent namelijk inmiddels al een tweede druk!

Direct na verschijnen ging het snel met de roman van de 83-jarige auteur, die weliswaar al diverse wetenschappelijke boeken op zijn naam heeft staan, maar met ‘Een passant’ zijn debuut beleeft als romanschrijver.

Tijdens de lancering bij De Kler in Leiden wordt dan ook aardig wat belangstelling verwacht. Toch zijn er, voor de snelle reageerders, nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan via hannekevandewater@uitgeverijdoornwater.nl

‘Een passant’ vertelt het verhaal van Alphonse de Rochemaure, een intelligente man van lage adel in het Frankrijk van de achttiende eeuw. Een periode met belangrijke veranderingen in het Europese politieke landschap waarvan de gevolgen nu nog zichtbaar zijn.

Na een korte periode als kloosterling, is Alphonse de jonge secretaris van de gevolmachtigd minister van Frankrijk tijdens vredesbesprekingen in Utrecht, en vervolgens succesvol ambassadesecretaris in Rome, maar wanneer hij na geruime tijd weer in Frankrijk terugkomt blijken amoureuze verwikkelingen de oorzaak van een ingrijpende wending in zijn leven.

Voor velen is de periode waarin de roman zich afspeelt een onbeschreven blad. In ‘Een passant’ komt dit tijdsgewricht tot leven, evenals de personen die de geschiedenis mede hebben gevormd. Maar zeker zo belangrijk is dat Sacha Bem een roman heeft geschreven die de lezer nog lang zal bijblijven.

De auteur

Sacha Bem (1940) studeerde filosofie en doceerde jarenlang geschiedenis van de psychologie, wetenschapsfilosofie en filosofie van cognitie aan de Universiteit van Leiden. Hij is de auteur van enkele boeken op deze gebieden.