NEDERLAND - Nadat de zomermaanden juli en augustus wisselvallig verliepen zal het begin van september een fraaie zomerse week opleveren waarbij de zon zich regelmatig laat zien en de temperaturen flink oplopen.


Zondag krijgen we nog met een vergelijkbaar weerbeeld te maken als op zaterdag. Na een op sommige plekken mistige start krijgen we in de loop van de ochtend op steeds meer plekken de zon te zien, al blijven er wat sluierwolken hangen. Het wordt uiteindelijk pakweg 21 graden langs de kust tot lokaal 25 graden in het zuiden van het land. De veelal noordelijke wind is matig van kracht.

Vanaf maandag draait de wind richting het zuidoosten tot oosten en dit gaat gepaard met de aanvoer van warmere lucht richting ons land. Met uitzondering van het noorden wordt het overal zomers warm in ons land. In het binnenland kan het lokaal zo'n 27 graden worden. In de ochtend is er wederom flink wat sluierbewolking, maar in de middag trekken de wolken oostwaarts weg en is het veelal zonovergoten.

Op dinsdag schijnt de zon uitbundig en lopen de temperaturen flink op. Bij een matige wind uit het oosten wordt het 24 graden in het noorden tot 28 graden in het zuidoosten. Daarmee is het aanmerkelijk warm voor de tijd van het jaar. Het lijkt dan ook heerlijk om er lekker op uit te trekken met de fiets of zelfs buiten te gaan zwemmen.

Vanaf woensdag gaan we zelfs richting de tropische temperaturen waarbij het langs de kust en in het noorden zo'n 25 tot 28 graden kan worden en in het binnenland de thermometer de 30 graden kan aantikken.

Ook op donderdag blijft het een stuk warmer dan normaal. De dag verloopt droog en de zon maakt overuren. Bij een nog steeds matige zuidoostelijke wind kan de 30 graden zomaar gehaald worden.

Het fraaie nazomerweer zet op vrijdag en in het volgende weekend door. Op zaterdag en zondag lopen de temperaturen wel iets terug, rond de 25 graden, en neemt lokaal de kans op een regen- of onweersbui iets toe.