ARNHEM - Mocht auteur Jos Meeuwsen zich al verheugen in tal van enthousiaste reacties op haar debuutthriller ‘Een anonieme tip’, nu kan het helemaal niet meer stuk. NBD Biblion, het overkoepelende orgaan van de Nederlandse bibliotheken, plaatste namelijk een mooie eerste order, hetgeen betekent dat ‘Een anonieme tip’ binnenkort in veel bibliotheken zal liggen.


Jos Meeuwsen schreef eerder ‘Euthanasie of moord? Als je per se de laatste wens van je naaste wilt inwilligen’, het waargebeurde en schrijnende verhaal over haar schoonouders. ‘Een anonieme tip’ is haar fictiedebuut.

‘Een anonieme tip’ gaat over freelance journaliste Anna van Breda die op het spoor komt van mogelijke cocaïnehandel in het luxe appartementencomplex Dahliastaete in Arnhem. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraagt haar buurmeisje Tessa om hulp. Daarnaast benadert ze vriendin en tuinarchitect Lieselot van Kralingen. Al snel komt ze erachter dat haar vrienden een dubbele agenda hebben Wat gaat ze doen? Ze wil in elk geval Tessa uit de wind houden, maar waarom? En hoe redt ze zich uit de benarde situatie?

Wie is Jos Meeuwsen?

Jos Meeuwsen (1959) werkte vele jaren in de journalistiek voor kranten en magazines om vervolgens haar carrière voort te zetten als eindredacteur bij radio en TV Gelderland. Na deze lange carrière in de journalistiek stapte ze over naar communicatie bij Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Schrijven is haar passie en loopt als een rode draad door haar leven.

Met de verschijning van haar spannende thrillerdebuut ‘Een anonieme tip’ zet ze haar eerste schreden op het gebied van fictie. Een verhaal dat de werkelijkheid overstijgt.

Boekinformatie

‘Een anonieme tip’ wordt als paperback uitgegeven door Uitgeverij Doornwater. Het ISBN luidt 978-90-832770-9-7 en het boek is overal te bestellen, onder meer via: https://uitgeverijdoornwater.nl/thrillers/een-anonieme-tip