ENSCHEDE - Op 11 september heeft de officiële start van team 2024 plaatsgevonden. Voor het eerst in de geschiedenis van Solar Team Twente is er een innovatieteam ingetreden. Onder hen ook Vera Leeman, opgegroeid in Den Haag. Deze editie zal zij zich, in een team van zeven studenten, inzetten om veelbelovende innovaties te ontwikkelen op het gebied van zonneracen.


Vera is na haar bachelor Biomedical Engineering begonnen aan de master Biorobotics. Dit studiejaar zet ze haar studie ruim een jaar op pauze om deel uit te maken van Solar Team Twente. Tijdens de allereerste editie zal zij de rol van Research & Development Engineer op haar nemen. Hierbij onderzoekt Vera verschillende innovaties die ingezet kunnen worden om de zonneauto van Solar Team Twente nog beter te optimaliseren.

Solar Team Twente

Al jaren worden de grenzen van het zonneracen verlegd door Solar Team Twente. Hierbij wordt er elke twee jaar een nieuwe zonneauto neergezet om mee te doen aan de Bridgestone World Solar Challenge. In de loop der jaren worden de technische innovaties steeds complexer en veeleisender, waardoor het vaak een keuze wordt tussen een zeer goed ontwerp van de auto of een veelbelovende innovatie. Met deze gedachte is het innovatieteam opgericht en kan Solar Team Twente zichzelf nog verder excelleren.

Namen teamleden op foto (v.l.n.r.): Daan Nibbering, Roosmarijn Meijers, Daan de Jong, Laura Voogd, Esmee Hulsman, Vera Leeman, Jeroen Pouwels.