DEN HAAG - Heb je zojuist de middelbare school afgerond? Voor de meesten is de meest voor de hand liggende vervolgstap om te gaan studeren. Voordat je kunt beginnen met een studie zal je eerst een studie en school moeten vinden. Ga je studeren aan een universiteit, hogeschool of MBO-school? De volgende vraag is natuurlijk of je in een andere stad gaat studeren. Veel studenten zetten in hun studententijd hun eerste stap richting een zelfstandig leven. Studenten gaan op zichzelf wonen, bij een studentenvereniging of in een studentenhuis wonen. Hierbij komen veel verantwoordelijkheden kijken waar de meeste studenten niet aan gewend zijn. Het is even wennen, maar veel studenten ervaren hun studententijd als een zeer leuke periode met veel vrijheid. Voordat je kunt gaan beginnen aan een studie in een andere stad is het eerst van belang om in te trekken in een nieuwe woning in de stad.


Hoe moet je beginnen?

Je bent van plan om als student te gaan verhuizen naar een andere stad, maar hoe doe je dat? Je zult het waarschijnlijk niet geheel in je eentje kunnen en zal dus mankracht in moeten schakelen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Als student heb je in de meeste gevallen geen toegang tot een zeer uitgebreid budget. Je zult dus verder moeten kijken. Vaak kun je met familie en vrienden al een heel eind komen. Begin door in je eigen omgeving naar extra mankracht te zoeken, vaak kun je al een heel eind komen.

Tips voor een versoepelde verhuizing

Om je verhuizing zo soepel en gemakkelijk te laten verlopen zijn er enkele tips opgesteld. Voor de meesten is verhuizen een zeer stressvolle en vervelende periode waar veel geregeld moet worden. Om toch zo goed mogelijk door je verhuizing te kunnen komen, zou je gebruik kunnen maken van de tips.

Start met het maken van een gedetailleerde planning. Wanneer je de planning van tevoren grondig inplant, is de kans op vertragingen en obstakels kleiner. Je zult altijd gedurende de verhuizing tegen belemmeringen aanlopen. Wanneer je een ruime planning hebt en op tijd begint zijn deze belemmeringen geen probleem.

Vraag de verhuizing voor meer mankracht dan er beschikbaar is? Schakel een verhuisbedrijf in. Wanneer je gaat verhuizen naar een andere stad, bijvoorbeeld Den Haag, om daar te studeren zal je ook bekend moeten zijn met de stad en omgeving. Verhuizen Den Haag kan je met de hulp van een verhuisbedrijf sneller, soepeler en professioneler laten verlopen.

Label je verhuisdozen. Het inladen van de verhuiswagen is het ene, maar de spullen moeten ook nog uitgepakt worden. Sommige verhuizers denken dat de verhuizing na het inladen van de verhuiswagen erop zit. Niets blijkt minder waar, want je moet de gehele inboedel ook weer uitladen en in de woning opbergen. Om het jezelf makkelijker te maken kun je de verhuisdozen labelen. Zo kun je de verhuisdozen ordenen, in de juiste kamer plaatsen en daar uitpakken. Dit zal het intrekken in de woning erg versoepelen en versnellen.

Tijd voor een housewarming!

Wanneer je eenmaal ingetrokken bent tot je woning of het studentenhuis is het natuurlijk tijd om dat te vieren. En hoe kun je dat beter doen dan met een housewarming-party. Niet alleen kun je de medestudenten en mensen uit de omgeving beter leren kennen, ook is het een leuk begin van je studentenperiode. Let wel op! Breek niet direct de hele tent af, je zult er de komende tijd moeten vestigen. Houd dus de woning in tact en ga een leuk feest tegemoet! Vergeet bij de voorbereiding van het feest ook niet kennissen en vrienden uit te nodigen, dit zou zeker geplaatst zijn als dat ook degene zijn die je met de verhuizing geholpen hebben.

Wat komt er dus allemaal bij een verhuizing kijken?

Kortom, er komt van alles bij een verhuizing kijken, ook voor een student. Om de verhuizing soepel te laten verlopen, zal je een goede voorbereiding moeten treffen. Maak een planning en schakel genoeg mankracht in. Begin tijdig met de voorbereiding. Vaak wordt er bij een verhuizing naar een andere stad veel administratief werk over het hoofd gezien. Een voorbeeld hiervan is om je uit te schrijven bij de gemeente. Ook moet je de adresverandering aangeven bij belanghebbenden zoals de huisarts/dokter, tandarts, verzekering en anderen. Voor een student komen er ook andere dingen bij de verhuizing kijken. Het kan dat je intrekt bij een studentenhuis en dat je lid wordt van een studentenvereniging. Dit vergt ook veel energie en tijd. Plan dit dus ook ruimschoots in.