DEN HAAG - Op 14 februari is het Valentijnsdag. Het moment om een ‘geheime liefde’ een liefdesverklaring te sturen. Laat die ‘geheime liefde’ nu eens de ideale werkgever zijn. JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, biedt hier de oplossing voor. In Den Haag gaan werkzoekenden tijdens de workshop ‘JobOn Date’ aan de slag met het schrijven van liefdesbrieven aan hun ideale werkgever. Doel is organisaties te overtuigen dat zij als werkzoekende de perfecte match zijn. Deze workshop wordt georganiseerd door eventmanager Nadia Soselisa van JobOn. Op deze dag vinden door heel het land ‘JobOn Date’ workshops plaats. Het startsein voor deze actie wordt gegeven met een gongslag tijdens de opening van de AEX beurs in Amsterdam.

Originele brief biedt kansen om op ‘date’ te gaan

Tijdens de workshop schrijven werkzoekenden uit de regio Den Haag op een ludieke manier een liefdesbrief. Via deze ‘liefdesbetuiging’ komen kandidaten in beeld bij hun ideale werkgever. In twee uur tijd schrijven deelnemers een originele brief die zal opvallen en waarin ze een werkgever vragen om vrijblijvend kennis te maken tijdens een ‘date’. Aan het eind van de workshop deelt iedereen zijn of haar brief via social media, stuurt de brief op of brengt de brief persoonlijk langs bij de werkgever.

‘Tegenwoordig moet je opvallen’

Vanuit Den Haag is Nadia Soselisa, zelf ook werkzoekend, de eventmanager vanuit JobOn. Zij hoopt met deze workshop veel werkzoekenden in Den Haag uit te dagen om dit moment op deze dag te benutten. Soselisa: “Tegenwoordig moet je opvallen en dit kan via deze workshop op een creatieve manier. We organiseren deze workshop in samenwerking met UWV Haaglanden. We hopen zo nog meer mensen bij werkgevers in de spotlight te zetten.

”Werkzoekenden pak je kans!

Aanmelden voor de workshop ‘JobOn Date’ is nog mogelijk. De workshop vindt plaats op vrijdag 14 februari van 10.00 tot 12.00 uur bij UWV Haaglanden, Platinaweg 10 te Den Haag. Deelname is gratis, maar aanmelden is een vereiste en kan via https://www.debroekriem.nl/event/jobon-date-4/

Netwerken belangrijk thema bij JobOn

Bij JobOn organiseren baanzoekers netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor iedereen die een nieuwe baan zoekt. Petra van der Vlugt, projectmanager bij JobOn: “Netwerken is bij ons een belangrijk thema, want tegenwoordig worden de meeste banen via netwerken gevonden. Met deze workshops creëren we via een ludieke manier kansen voor werkzoekenden om in contact te komen met werkgevers”. Op 14 februari zijn er op 10 plekken in Nederland workshops van JobOn.

Over JobOn

JobOn (voorheen DeBroekriem) lanceert op deze dag ook haar nieuwe website https://beta.jobon.nl/. JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. De events zijn gericht op het vinden van een passende baan, het vergroten van sollicitatievaardigheden en netwerken.