NEDERLAND - Na een voor Nederlandse begrippen zeer zachte nieuwjaarswisseling blijven de temperaturen ook komende week nog hoog voor de tijd van het jaar. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met vrijwel dagelijkse buien. Vooralsnog lijkt alleen de maandag droog te worden en is er daarna dagelijks kans op buien. Koudere winterse temperaturen komen waarschijnlijk pas in de tweede week van januari dichterbij.


Maandag begint de week droog en dat zal ook grotendeels zo blijven op een enkel kort buitje na. Bij een stevige zuidwestenwind, aan zee zelfs krachtig wordt het net als afgelopen weekend zo'n 10 tot 12 graden.

Vanaf dinsdag komt de wind uit het noordwesten en die brengt ander weer mee. Het kan dan zelfs een kletsnatte dag worden waarbij het lokaal langere tijd achter elkaar kan gaan regenen, of zelfs kans op natte sneeuw. De temperatuur doet een stapje terug tot onder de tien graden, maar is nog altijd redelijk zacht voor de tijd van het jaar.

Ook woensdag wordt een zeer wisselvallige dag bij een stevige noordwestenwind. Er kunnen opnieuw buien ontstaan, maar in de middag kan ook zomaar een waterig zonnetje doorbreken. De temperatuur zal tussen de 5 en 7 graden liggen.

Vanaf donderdag worden de nachten weer wat kouder, al blijft het nog boven het vriespunt. In de ochtend kan het grijs en lokaal mistig zijn terwijl er overdag lokaal weer de nodige buien mogelijk zijn. De wind draait terug naar het zuidwesten en blijft stevig tot krachtig aan de kust.

Vrijdag wordt een zelfde dag al lijkt de buienkans iets kleiner en de kans dat het zonnetje doorkomt iets groter. Ook die dag zal de maximumtemperatuur rond de zeven graden liggen.

In het volgende weekend is het dan met name op zaterdag nog wisselvallig en lijkt op zondag zowel de wind als de buienkans iets af te nemen, hetgeen kan betekenen dat we in de week daarna iets meer richting winters weer gaan met weer wat nachtvorst op de loer.