ALMERE - Afgelopen vrijdag stonden Umut (5) en zijn ouders Gjulzar en Gjulden een dag vol verrassingen te wachten. Het is Stichting Opkikker namelijk gelukt om een fantastische Opkikkerdag voor hen te organiseren. Het doel van de dag? Alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten. Umut heeft een probleem aan zijn longen. Dit heeft veel impact op zijn leven, maar ook op dat van zijn ouders. Op vrijdag 11 november is er een heel programma samengesteld en hebben ze met het hele gezin verschillende unieke activiteiten ondernomen. Een lichtpuntje in deze zware tijd.

Het gezin begon de dag bij de brandweer. Ze mochten namelijk met de brandweer meelopen en konden zelfs een echte brand blussen! Terwijl ze in de knutselruimte hun creatieve ei kwijt konden, werd in het restaurant een uitgebreid lunchbuffet voor de gezinnen klaargezet. Na de gezamenlijke lunch mocht het gezin meerijden in stoere trucks. Ze eindigden de dag met een hoogtepunt, namelijk een helikoptervlucht!

Over Stichting Opkikker
Als je als kind langdurig ziek bent, heb je nooit 'vrij' van de zorg die jouw ziekte met zich meebrengt. En je ouders, broers en zussen ook niet. Daarom is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Dat is wat we bij Stichting Opkikker doen: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen weer de kracht vinden om door te gaan. Op deze manier helpt Stichting Opkikker inmiddels al ruim 2000 gezinnen met een ziek kind per jaar.

Meer weten over Stichting Opkikker? Neem een kijkje op www.opkikker.nl.