Genieten van een lekker hartig crackertje en tegelijkertijd voedselverspilling terugdringen? Ja, dat kan. Meesterbakker Roodenrijs maakt namelijk een borrelcrackertje van overgebleven brood. Dat is met recht een win-win situatie te noemen!

Weggooien is zonde
Meesterbakker Roodenrijs houdt elke dag brood over. Daar ontkomt een bakker niet aan, want leegverkopen is geen optie en brood is maar één dag echt vers. Het brood dat overblijft, wordt niet zomaar weggegooid, dat krijgt op verschillende manieren een tweede leven. Want weggooien is zonde!

Een gedeelte van het brood gaat naar goede doelen zoals onder andere de Voedselbank. Ook wordt er paneermeel van overgebleven witbrood gemaakt wat weer wordt verwerkt in de saucijzenbroodjes van deze bakker. En er wordt pane pikante van gemaakt. Dat is een pittig broodcrackertje voor bij de borrel. In de bakkerij wordt het brood gesneden, gemarineerd in kruidenolie en dan nog een keer gebakken. Zo ontstaat een heerlijk krokant broodcrackertje en wordt er niets weggegooid.

Meer tips
Zonder dat we het willen, verspillen we veel voedsel met z’n allen. Dat is zonde, want ons voedsel is met veel energie en aandacht gemaakt. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. Er is veel winst te behalen, gewoon thuis! Meer tips tegen voedselverspilling vind je op de website van Meesterbakker Roodenrijs roodenrijs.meesterbakker.nl