DEN HAAG - Afgelopen maandag, op 5 juni 2023, was een bijzondere dag voor ons. Na lang werken en plannen is de handtekening gezet, en met trots kunnen we nu officieel zeggen dat we een stichting zijn geworden. Deze mijlpaal markeert een belangrijk keerpunt in ons project.

Het begon allemaal in 2019, toen we ons project lanceerden als een online nieuwsplatform. We waren vastbesloten om Den Haag in de schijnwerpers te zetten en een platform te creëren waar mensen op de hoogte konden blijven van het laatste nieuws en de gebeurtenissen in de stad. Helaas werd ons plan flink verstoord door de uitbraak van de coronapandemie. Het was een uitdagende tijd waarin we ons moesten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden en aan de veranderende behoeften van ons publiek.

Gelukkig begonnen de zaken vorig jaar, in 2021, weer in een positieve richting te gaan. We slaagden erin om ons aan te passen aan de veranderende omstandigheden en lieten zien wat we in onze mars hadden. Met creativiteit en vastberadenheid wisten we ons een plekje te veroveren tussen de huidige mediakanalen. Onze inspanningen werden erkend en gewaardeerd door een groeiend aantal lezers en kijkers.

Doel


Ons doel blijft onveranderd: het promoten van Den Haag als stad. We willen mensen informeren, inspireren en betrekken bij alles wat er gaande is in deze prachtige stad. Onze focus ligt vooral op evenementen en activiteiten. We willen de diversiteit en levendigheid van Den Haag laten zien door middel van boeiende artikelen en video’s.

Maar we willen nog verder gaan. We willen ook de wijken in, weg van de gebaande paden, om de verhalen te vertellen die zich daar afspelen. Er gebeurt zoveel interessants en inspirerends in heel Den Haag, en we willen deze verhalen een stem geven. Door deze verhalen te delen, willen we de gemeenschapszin versterken en mensen laten zien wat er allemaal speelt in hun eigen buurt.

Daarnaast hebben we een nieuw doel voor ogen: mensen de kans bieden om de wereld van media te betreden. We willen jonge en oudere mensen de mogelijkheid geven om te leren hoe ze moeten interviewen, filmen en monteren. Door persoonlijke trainingen en vrijwilligersplekken aan te bieden, willen we anderen inspireren en hen de tools geven om hun eigen verhalen te vertellen. We geloven dat iedereen een verhaal te vertellen heeft en willen hen helpen om hun stem te laten horen.

Media partner


Bovendien zijn we een samenwerking gestart met Stappenindenhaag.nl. Zij promoten al jaren het uitgaansgedeelte van de stad en hebben ook een prachtige app genaamd GONE OUT, waarmee je precies kunt zien waar je kunt uitgaan. Als mediapartner ondersteunen en vullen wij elkaar aan.


Onze dank


Om een stichting te worden zijn ook kosten verbonden, en gelukkig hebben we dit jaar sponsors kunnen vinden die ons hierbij hebben kunnen helpen. Bij deze willen wij dan ook Stappenindenhaag.nl, Kingsworld Festival Den Haag en Chinatown Den Haag bedanken. Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest.

Toekomst


Nu we officieel een stichting zijn geworden, zijn we vastbesloten om naar de toekomst te kijken en te groeien. We streven ernaar groter en beter te worden in wat we doen, zodat we een nog grotere impact kunnen hebben op de stad en haar inwoners. We willen ook ons richten op de promotie van de website 070online.nl. We zullen gebruikmaken van diverse middelen zoals posters, reclame en het uitdelen van flyers om de bekendheid van de website te vergroten. Hiermee willen we nog meer mensen bereiken en betrekken bij alles wat er in Den Haag gebeurt.

We hopen dat onze inzet en toewijding niet alleen de steun van de Gemeente Den Haag zullen aantrekken, maar ook andere partijen en individuen die geloven in ons doel. Samen kunnen we nog meer bereiken en Den Haag op de kaart zetten als een bruisende en dynamische stad die het waard is om ontdekt te worden.