DEN HAAG - Inwoners van de Haagse Schilderswijk kunnen straks weer naar een Albert Heijn in hun eigen buurt. De winkel is van franchiser Hasan Cizrelioglu en zit aan de Hobbemastraat 173. De supermarkt wordt bijna 1.000 vierkante meter groot en gaat keuze bieden uit veel verse producten, maar heeft ook uit een uitgebreide sortering internationale kruiden. De feestelijke opening van Albert Heijn Hobbemastraat is op dinsdag 30 januari om 11:00 uur. Hasan Cizrelioglu en zijn medewerkers nodigen iedereen van harte uit om langs te komen.


In het pand van de nieuwe Albert Heijn zat eerst een andere supermarkt van de ondernemer. Hasan Cizrelioglu opende deze winkel zo'n twintig jaar geleden. "Wij gaan nu verder als Albert Heijn. Deze formule biedt veel keuze in producten en in prijs. Dat vinden onze klanten belangrijk, en wij natuurlijk ook." In de hal van de supermarkt komen tevens een halal-slagerij en een snackhoek waar onder andere Turkse pizza's worden verkocht. Ook deze ondernemingen zijn van Hasan Cizrelioglu. "Zo kunnen we onze klanten alles wat zij nodig hebben aanbieden onder één dak."

127 jaar Den Haag

Albert Heijn opende in 1897 al een winkel in de Schilderswijk. Die zat toen aan de Koningstraat 8 en was het vierde filiaal, de eerste in Den Haag. Hasan Cizrelioglu vindt het bijzonder om een kilometer verderop én 127 jaar later te starten met een Albert Heijn. "Onze supermarkt is prachtig en voelt meteen vertrouwd aan. Je ziet immers alle medewerkers uit de oude winkel terug in de nieuwe. Wij zijn benieuwd naar de reacties van klanten en hopen iedereen te zien bij de opening op dinsdag 30 januari."