DEN HAAG - AnimeCon is hét festival op het gebied van anime, manga, cosplay en games in Nederland. Dit jaar vindt de 24e editie plaats in de Broodfabriek in Rijswijk en is van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni. Bezoekers vinden zich op het festival volledig in de wereld van Japans entertainment. Fans beleven plezier aan shows, demonstraties, lezingen, wedstrijden en concerten. Dit jaar zijn er verschillende speciale gasten uit de anime en game industrie aanwezig zoals onder andere stemacteurs Khoi Dao (Fire Emblem: Engage, Kuroko's Basketball) en cosplayer/artist Sakura Ebi.

Een stukje Japan in Nederland
Tijdens AnimeCon maken bezoekers kennis met de Japanse popcultuur. Het festival bestaat uit lezingen, evenementen, shows en competities. Zoals de naam doet vermoeden staan anime en manga centraal. "Er is een grote ruimte speciaal ingericht voor professionele en amateur tekenaars," aldus Jeroen van der Vaart, woordvoerder van AnimeCon.

Bij de foodcourt maken bezoekers kennis met verschillende Aziatische gerechten. Van der Vaart: "Het gaat om Aziatische specialiteiten die niet altijd bij de lokale sushitent verkrijgbaar zijn." Ook is er een game room met zowel nieuwe als retro games om te spelen. Uiteraard zijn hier ook de bekende Japanse arcadekasten aanwezig. Bij goede avonden hoort natuurlijk muziek, daarom zijn er concerten met acts en dj's tijdens het avondprogramma.

Speciale gasten
Ook dit jaar zijn er verschillende speciale gasten uit de anime en game industrie, zoals stem acteurs Khoi Dao (bekend van Fire Emblem: Engage, Kuroko's Basketbal) en Chris Hackney (bekend van onder andere Genshin impact en Tears of the Kingdom). Ook is mangaka en cosplayer Sakura Ebi het hele weekend aanwezig.

Grootste cosplay event
AnimeCon kenmerkt zich als een van de grootste cosplay events van het jaar. Tijdens verschillende competities worden Nederlandse deelnemers gekozen voor internationale wedstrijden, zoals de World Cosplay Summit en de Tournament of Champions. Kortom, AnimeCon is wederom de plek voor drie dagen lang voor een stukje Japan in Rijswijk.