DEN HAAG - Op maandag 27 mei komt taxateur Arie Molendijk naar het NH-hotel Atlantic in Kijkduin en dinsdag 28 mei naar het Carlton Beach Hotel in Scheveningen. Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto's, telefoon of per e-mail."

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. "U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief."

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de restaurants van beide hotels.

Maandag 27 mei in het NH Hotel Atlantic, Deltaplein 200 van 14.30 tot 17.00. Graag op afspraak. Tel 06 27177625 of amolendijkboeken@outlook.com

Dinsdag 28 mei in het Carlton Beach Hotel, Gevers Deynootweg 210 van 14.30 tot 17.00 uur. Zonder afspraak.

Voor meer informatie en andere taxatiedagen zie: www.molendijkboeken.nl