DEN HAAG - Een droom is werkelijkheid geworden voor Arjen uit Den Haag. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Om het nieuws nog even geheim te houden, werd Arjen eerst met een smoes uitgenodigd bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar stond BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Ruiters klaar om hem te verrassen met de cheque. Dit jaar was er ook al een inwoner uit Den Haag die bij de BankGiro Loterij in de prijzen viel. Toen won de winnaar 10.000 euro.

De 64-jarige Arjen weet wel raad met zijn prijs: “We gaan het besteden aan de studies van onze drie zoons. Verder wil ik ook graag een orgel kopen!”

Spoorwegmuseum en de BankGiro Loterij
Arjen uit Den Haag werd verrast met zijn cheque bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het Spoorwegmuseum wordt sinds 2007 gesteund door de BankGiro Loterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 625.000 euro. Dankzij de steun van de BankGiro Loterij kan het Spoorwegmuseum het onderhoud van het rijdend materieel blijven uitvoeren. Daarnaast kan het museum blijven rijden met de Heimwee Express, de maandelijkse ritjes met historische treinen.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 751.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.