WESTLAND/DEN HAAG - Van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni 2022 trekt Varend Corso Westland vanuit het Westland over het water door Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis, Den Haag en Delft. Arrangeur Ivo Putman vaart mee met een boot van tv programma De Grote Tuinverbouwing met het thema Groen Festival.

Na twee jaar van afwezigheid keert het corso met prachtige bloemen, fraaie planten en heerlijke groenten in de hoofdrol terug. Thema dit jaar is: Finally, It's Showtime! Dit unieke spektakel staat garant voor een gezellig dagje uit met familie of vrienden. Voor het eerst trekt dit jaar het bloemencorso het centrum van Den Haag in. In Delft en Maassluis wacht een avondprogramma.

De parade van zo'n 60 bontversierde boten door de beste en jong getalenteerde arrangeurs van Nederland trekken langs. Op de boten zijn veelal dansers, orkesten en theateracts te zien. Een waar spektakel! De boten zijn gedecoreerd met gezonde groenten, mooie bloemen en planten die in de Westlandse kassen worden geteeld. Hiermee laat het Westland zien wat ze in huis heeft. Het Corso is het paradepaardje dat onlangs met andere bloemencorso's uit het land werd toegevoegd aan de Unesco Erfgoedlijst!

Zoek een plekje langs de waterkant in een van de vele steden of dorpen en geniet. Let wel op, want je kunt via de website ter plekke stemmen voor de publieksprijs. Bekijk de route per dag op www.varendcorso.nl