DEN HAAG - Op zoek naar een originele manier om de wintertijd in te luiden? Ook in 2019 wordt de traditie voortgezet: de unieke Avondrit en op 26 oktober is het weer zover: een tour door het museum en aansluitend een sfeervolle rit door Den Haag by night met een historische tram van het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM). Het museum is al vanaf 18:30 geopend. De collectie historische trams en de dit jaar vernieuwde tentoonstelling kunnen bezichtigd worden. Om 19:30 vertrekt de historische tram vanuit het HOVM voor een mooie rit van ruim anderhalf uur door Den Haag en Scheveningen. Rond 21:00 is de tram terug in het museum.

De expositie van het HOVM is begin dit jaar geheel vernieuwd, met als doel een breder publiek te bereiken. Het HOVM heeft zich ten doel gesteld verleden, heden en toekomst van het openbaar vervoer in de regio Haaglanden te vertellen en vooral te tonen. Dat gebeurt onder andere met een collectie van 30 historische tram, waarvan een deel regelmatig op straat te zien is, onder andere als hop-on hop-off tram. Daarnaast laat de expositie, waarin de trams een (vast) plekje hebben, aan de hand van echte trams, foto’s, documenten, attributen en modellen zien hoe het OV in onze regio zich de laatste jaren ontwikkeld heeft.

Kijk voor meer informatie over en prijzen van de Avondrit op de internetpagina van het Haags Openbaar Vervoer Museum: www.hovm.nl.