DEN HAAG - Heb je altijd al dieren willen helpen, maar twijfelde je omdat je niet genoeg kennis dacht te hebben? Grijp nu je kans! Via de interne opleiding van Dierenambulance Den Haag kun je je ontwikkelen tot ambulancechauffeur of centralist. De basiscursus start in maart.

Ook dit jaar zoekt Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's Gravenhage e.o. tientallen nieuwe vrijwilligers, die het team willen versterken als centralist of als ambulancechaufeur. Vrijwilligers zijn voor de organisatie noodzakelijk om zeven dagen per week bereikbaar te blijven, jaarlijks meer dan 50.000 telefoontjes te beantwoorden en meer dan 16.000 ritten te rijden om dieren in nood te helpen.

Krapte op de arbeidsmarkt
Angelo Rens, directeur Dierenambulance Den Haag: "Het is voor bedrijven al lastig om vacatures voor betaalde functies in te vullen. Ook wij voelen de krapte op de arbeidsmarkt, maar we geven natuurlijk niet op. Deze periode is voor vrijwilligers ideaal om te beginnen. Het is wat rustiger, de ervaren medewerkers en vrijwilligers hebben de tijd om nieuwe mensen volop aandacht te geven en hen goed in te werken. In deze periode stomen we nieuwe vrijwilligers klaar voor de drukke lente en zomer."

Basisopleiding
De basisopleiding bestaat uit vijf modules: Dierenhospitaal en Ambulance Den Haag, huisdieren, wilde dieren, identificatie en EHBO. Angelo: "We behandelen onder andere wie wij zijn, wat we doen, waar we voor staan, maar ook een gezonde dosis basiskennis over de wilde dieren en huisdieren waar we mee te maken hebben. Ten slotte bevat de basiscursus een module over EHBO bij dieren. De opleiding wordt op vijf dinsdagavonden gegeven en iedere les duurt ongeveer 2,5 uur. Naast de lessen op de dinsdagavonden moet je uitgaan van ongeveer 10 uur aan zelfstudie voor de gehele basisopleiding." Aan de basisopleiding zijn geen kosten verbonden.

"Gewoon" op kantoor
Angelo benadrukt dat je niet voor iedere functie avontuurlijk ingesteld hoeft te zijn: "Als ambulancechauffeur maak je natuurlijk het nodige mee, maar we zijn ook hard op zoek naar centralisten. Als centralist hoef je niet te tillen, springen of dieren te vangen. Het is dan vooral belangrijk dat je de mensen goed te woord staat, de chauffeurs duidelijk aanstuurt en met computers om kunt gaan. We bieden dus echt voor ieder wat wils."

Aanmelden
In maart start de basisopleiding voor alle nieuwe vrijwilligers. Je kunt je nu aanmelden.

Meer informatie over de basisopleiding: https://dierenambulancedenhaag.nl/opleiding/.
Meer informatie over de vacatures: https://dierenambulancedenhaag.nl/vacatures/.