DEN HAAG - Zondag 6 maart, 15.00 uur organiseren Amare & Friends een benefietconcert voor Oekraïne in de Concertzaal van Amare. De volledige opbrengst gaat naar Giro555, Samen in actie voor Oekraïne. Het concert is onderdeel van de landelijke campagne 🧡rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine van de culturele organisaties in ons land.

Amare, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium, Het Nationale Theater en Nederlands Dans Theater zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Hun medeleven gaat uit naar de slachtoffers van de oorlog. Om solidariteit te tonen en steun te betuigen, organiseren Amare & Friends zondag 6 maart een benefietconcert in de Concertzaal van Amare.

Naast musici van het Residentie Orkest, studenten van het Koninklijk Conservatorium en acteurs van Het Nationale Theater treden diverse bevriende solisten uit onder meer Oekraïne op, onder anderen pianiste Anna Fedorova, celliste Maya Fridman, percussionist Konstantyn Napolov, pianiste Helena Basilova en altvioliste Hannah Strijbos. Naast muziek en verhalen uit Oekraïne staan werken op het programma van onder meer Chopin, Skoryk, Vasks, Elgar, Strootman, Fondse en Bach.

Voor dit pay-as-you-like-concert bepalen bezoekers zelf wat ze voor een kaartje willen betalen. De minimumprijs is vijf euro. Kaarten zijn te koop via amare.nl, hnt.nl en residentieorkest.nl. NDT biedt via het pay-as-you-like-principe een video-opname aan waarvoor tickets gekocht kunnen worden. De opbrengsten van het concert en de stream komen geheel ten goede aan Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Deze initiatieven zijn onderdeel van de landelijke campagne 🧡rt for Ukraine | Culture Supports Ukraine van de culturele organisaties in ons land. Kun je niet bij het concert zijn maar wil je wel doneren, dan kan dat via Giro555, Samen in actie voor Oekraïne. Jan Zoet, algemeen directeur Stichting Amare: "Als culturele instellingen in de internationale stad van recht en vrede, Den Haag, vinden we het noodzakelijk om onze steun te betuigen aan de inwoners van Oekraïne.

Met muziek en theater willen wij solidariteit tonen en een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Dit gezamenlijke benefietconcert geeft ons de mogelijkheid om de landelijke actie via Giro555 te ondersteunen."