DEN HAAG – Wethouder Bert van Alphen heeft vrijdag 13 september de Verswinkel van Stichting Voedselbank Haaglanden aan de Zoutkeetsingel 72 officieel geopend. Dit deed hij door achter de kassa plaats te nemen om een winkelmand vol verse producten af te rekenen.


In de Verswinkel doet Stichting Voedselbank Haaglanden ervaring op met een nieuwe werkwijze. Klanten van de voedselbankuitgiftepunten Zoutkeetsingel en het MOC Schilderswijk krijgen een klein budget op een persoonlijke pas, waarmee ze in de kleine supermarkt zelf boodschappen kunnen doen. Hierdoor hoopt Voedselbank Haaglanden klanten nog beter te kunnen bedienen met verse producten en voedselverspilling te voorkomen. De boodschappen zijn een aanvulling op hun wekelijkse voedselpakket.


Stichting Voedselbank Haaglanden koopt geen producten in. Alle artikelen in de voedselpakketten en in de Verswinkel zijn geschonken door bedrijven en particulieren. Ook draait de voedselbank uitsluitend op vrijwilligers. Wilt u ook als vrijwilliger voor Voedselbank Haaglanden aan de slag gaan? Kijk op www.voedselbankhaaglanden.nl waar helpende handen nodig zijn. Er is bijvoorbeeld ruimte voor een dagcoördinator voor het distributiecentrum aan de Boomaweg in Den Haag, maar ook voor hulp op de koel-vriesafdeling en bij het verdelen van de goederen.