DEN HAAG - Op zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 oktober dirigeert de Nieuw-Zeelandse Tianyi Lu het Residentie Orkest in meesterwerken van Elfrida Andrée, Antonín Dvořák en Edward Elgar. De soliste in het Haagse concertgebouw Amare is de charismatische, Frans-Belgische topcelliste Camille Thomas.

De prijswinnende Nieuw-Zeelandse dirigent Tianyi Lu keert in oktober terug bij het Residentie Orkest voor concerten met Elfrida Andrées Andante quasi recitativo, Dvořáks meesterlijke Zevende symfonie en Elgars romantische Celloconcert met de jonge, charismatische soliste Camille Thomas.

Optimisme, energie en uitbundigheid tekenen de aanstekelijke persoonlijkheid van Camille Thomas. De jonge Frans-Belgische topcelliste, die in 2017 een exclusief contract tekende bij Deutsche Grammophon, begrijpt hoe kunst mensen uit diverse culturen, landen en achtergronden kan verenigen. Haar charismatische kunstenaarschap wordt gedreven door een verlangen anderen te inspireren hun hart te openen voor het wonder en de emotie van klassieke muziek. “Ik ben ervan overtuigd dat muziek de kracht heeft om je alles intenser te laten voelen�, zegt ze. “Muziek geeft hoop voor de schoonheid en grootsheid van de menselijke ziel.� Camille (Parijs, 1988) speelt al cello sinds haar vierde en veroverde de afgelopen jaren in hoog tempo het muzikale wereldtoneel. Ze werkte samen met dirigenten zoals Paavo Järvi, Mikko Franck, Marc Soustrot, Darrell Ang, Kent Nagano en Stéphane Denève en met orkesten zoals de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Academia Santa Cecilia, de Sinfonia Varsovia, Staatsorchester Hamburg, het Orchestre National de Bordeaux en Brussels Philharmonic.

RO NOW


Het concert zaterdagavond is onderdeel van de reeks RO NOW, waarbij de dirigent je klassieke meesters met een korte toelichting op een nieuwe manier leert kennen. Deze editie staat met Elgar en Dvořák in het teken van romantiek en een vleugje melancholie. De ideale avond om samen met je geliefde te beleven.