DEN HAAG / VOORBURG - Na een aantal succesvolle weekenden in Den Haag komt de Stadswandeling070 komend weekend naar Voorburg. Voor een subtiel Haags tintje bestaat deze nieuwe wandeling uit een combinatie van het oude centrum in Voorburg en het rauwe van de Binckhorst in Den Haag. De nieuwe wandeling gaat van start in het weekend van 13 en 14 februari.

Wat is de Stadswandeling
Het idee voor de Stadswandeling is ontstaan na de tweede horecasluiting. Inmiddels is het initiatief in 18 steden actief en Den Haag kon hierbij niet achterblijven. Wandelen is iets wat door veel mensen wordt gedaan in deze tijd. De organisatie van de Stadswandeling verzorgd een route langs bezienswaardigheden, street art en verschillende leuke horecazaken voor €3,50 per persoon. Ook krijgen deelnemers een pubquiz mee voor onderweg, zo leren ze tevens nog wat over de omgeving. Langs de route zijn zes deelnemende horecazaken te vinden, vaak één tot anderhalve kilometer uitelkaar. De horecazaken bieden een speciale deal aan van een hapje en een drankje voor ongeveer €5.

Nu ook in Voorburg
Het 070 kengetalgebied is groter dan Den Haag alleen en daarom is er besloten de Stadswandeling komend weekend voor het eerst naar Voorburg te brengen. De route op zondag krijgt ook nog eens een Valentijnstintje, zo is het echt een romantisch uitje voor twee. Claire Verwerda is organisator van de Stadswandeling070, na het zien van het succes in andere steden, besloot zij de stoute wandelschoenen aan te trekken en voor Den Haag iets op te zetten. Inmiddels zijn er twee routes te bewandelen in het centrum van Den Haag en één in Scheveningen, voor uitbreiding is er daarom verder in de omgeving gekeken. Enthousiaste stadswandelaar Mario Nederpelt bracht organisator Claire op het idee van een wandeling door Voorburg en de Binckhorst: ‘Na het lopen van de Stadswandeling door Den Haag kwam het idee al vrij snel bij me op. Ik woon in Oud-Rijswijk, vlak naast de Binckhorst, en zie dat de horeca daar wel wat support kan gebruiken. Zo kwam het idee voor een combinatie met Voorburg en heb deze route voorgelegd aan Claire.’ Een week later hebben Claire en Mario de route samen uitgestippeld en nu staat het eerste weekend voor de deur. Met stops als Kompaan, het Trammhuys en Vivre belooft het een mooi weekend te worden. Aanmelden kan via Instagram of Facebook door te zoeken op Stadswandeling070 of door te mailen naar destadswandeling070@gmail.com.