NOOTDORP - Op zondag 7 januari 2024 organiseert de Nootdorpse IJsclub weer de Winterwandeltocht. De wandelingen zijn voor een groot deel uitgezet in en om Nootdorp. De 20 kilometer maakt ook een lus door Voorburg. Aansluitend is er van 12:00 tot 16:00 uur een Nieuwjaarsborrel.


Starttijden en vertrek
Alle wandelingen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp.

Er kan op verschillende tijden worden gestart:
20 km tussen 08:30 en 09:00 uur
6 en 12 km tussen 10:00 en 12:00 uur

Voor leden van de IJsclub/Dobbelopers is deelname, op vertoon van de lidmaatschapskaart, gratis. Niet-leden betalen € 4,00. Inschrijven kan ter plekke op de dag zelf. Wil je met een groep van 10 personen of meer komen wandelen? Neem dan vooraf contact op de organisatie via wandelen@nootdorpseijsclub.nl en jullie inschrijving wordt van tevoren geregeld.

De wandelingen
Alle wandelingen vertrekken vanuit het clubgebouw via de dijk richting de Dwarskade. De 6 km-wandeltocht voert door Nootdorp, waarbij er in het begin en aan het eind door het ‘groen’ wordt gewandeld.

De 12 km gaat voor het eerste deel over de 6 km-route, waarna er verder in en om Nootdorp wordt gelopen. Het tweede deel van de route voert via het kassengebied van Nootdorp, langs het Balijbos via het Laakgebied weer richting de Nootdorpse IJsclub.

Het eerste deel van de 20 km-wandeling is hetzelfde als de 12 km-tocht. Vervolgens gaat de route verder via Ypenburg richting Voorburg (landgoederen-route), Leidschendam en Leidschenveen richting de Nootdorpse IJsclub.